Mobiel stralen zonder overlast voor de omgeving!

Mobiel stralen, ook wel open gritstralen (desgewenst onder vacuüm), is zeer geschikt voor viaducten, stalen bruggen, parkeergarages, staalconstructies, tunnelwanden en zwembaden. Ook kleinere oppervlaktes zoals gevels worden weer helemaal schoon, zonder de gevel te beschadigen. Alle deklagen zoals oude laklagen, verf, graffiti of roest worden verwijderd. Dit gebeurt altijd bij de klant ter plaatse (mobiel).

Het milieuvriendelijke straalmiddel wordt onder druk gebracht en op het oppervlak gespoten, waar het diep doordringt in het materiaal. Het resultaat is een schoon en licht opgeruwd oppervlak, klaar voor de volgende bewerking.

Stofarm open gritstralen voor buiten en binnen

Stofarm gritstralen Straalservice GielisOpen gritstralen is zowel geschikt voor de buitenkant van een gebouw maar ook voor binnen. Binnen wordt de complete ruimte in onderdruk gebracht met een complete unit aan afzettingen, afzuigingen en stroomgeneratoren. Het gebouw wordt vervolgens van binnen gestraald maar de andere ruimtes in het gebouw ondervinden geen overlast.

Buiten is het normaal gesproken niet toegestaan om open te werken, tenzij men voor voorzieningen heeft gezorgd. Alleen als stof wordt terug gezogen is open gritstralen buiten mogelijk.

Straalservice Gielis stoort zich aan partijen die overlast veroorzaken voor derden en werkt dan ook uitsluitend stofarm. Mobiel stralen gebeurt daarom in combinatie met water (water vangt stof op) of stof wordt door een enorme stofzuiger teruggezogen waardoor de omgeving geen overlast ondervindt.

Mobiel stralen van conserveringslagen en coatings

Mobiel stralen wordt vaak toegepast als voorbehandeling voor schilders en stukadoors. Oude verflagen van gevels, beton of kunstwerken worden verwijderd tot op het zuivere beton. In opdracht van de recreatiesector wordt het ook vaak toegepast bij zwembaden. Zwembaden worden elke paar jaar geschilderd en gaan op den duur scheuren vertonen. Door middel van mobiel stralen worden de conserveringslagen en de oude coatings machinaal verwijderd.

Ook voor tunnels is mobiel stralen heel effectief. De tunnelwanden worden gestraald met handmachines. Het stof wordt opgevangen waardoor de omgeving geen overlast ondervindt en het verkeer gewoon kan doorstromen.

Mobiel stralen toepassingen

  • Betonnen bruggen
  • Gevels
  • Tunnels
  • Zwembaden

Voordelen mobiel stralen

  • Efficiënt voor kleine projecten en bewerkelijke oppervlaktes of uitsparingen
  • Stofarm
  • Geen overlast voor de omgeving
  • Prijstechnisch interessant
  • Tijdbesparing door snelheid van werken