De wegdekreiniger XXL 

Door intensief gebruik van het wegdek wordt de bovenlaag min of meer gepolijst en verliest men de grip op de weg waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Straalservice Gielis heeft een systeem ontwikkeld dat het wegdek reinigt en opruwt in één gang.

De auto is aan de voorzijde voorzien van een vijfkoppige schuurmachine die rijstrook-breed het wegdek kan planeren en aan de achterkant door middel van een wegdekreiniger het losse materiaal afzuigt. Het wegdek wordt schoon en veilig voor het verkeer achtergelaten. 

De wegdekreiniger XXL is vooral geschikt is voor grote oppervlakten vanaf ca. 1000 m. Bijkomend voordeel van het systeem is dat het geen schade aan het wegdek toebrengt. 

Brandpuntwaterstralen

Wanneer bitumen het probleem is kan met dezelfde wagen maar dan voorzien van een brandpuntwaterstraalunit hetzelfde gedaan worden. Afhankelijk van de toestand van het wegdek is de waterdruk instelbaar van 10 - 2500 Bar. In beide gevallen wordt er aan eventuele aanwezige markering (thermo) geen schade toegebracht.

In het geval van verminderde stroefheid door vetslaan van het asfalt of aanwezige bitumenhuid bij nieuw asfalt, kan men de (natte) stroefheid weer opwaarderen d.m.v. brandpuntwaterstralen. Door de juiste combinatie van en energie, hoeveelheid water en nozzles wordt bij dit systeem de overmaat aan bitumen verwijderd zonder schade toe  te brengen aan de hechtbruggen van het asfalt. Wel wordt de microstructuur verbeterd en dus ook de stroefheid. Dit systeem kan ook worden toegepast voor het verwijderen van rubber op start- en landingsbanen op vliegvelden zoals o.a. Schiphol.

Tevreden klanten

Straalservice Gielis heeft vele tevreden klanten waaronder diverse grotere aannemers, Rijkswaterstaat, Provinciale Waterstaat, Defensie en Schiphol.

Voordelen van de wegdekreiniger XXl in het kort

  • Systeem is niet of nauwelijks destructief
  • Minimale geluidsoverlast waardoor het systeem ook 's nachts inzetbaar is
  • Maximaal productief in acht uur, geen water tanken en geen vuil storten o.i.d.
  • In breedte instelbaar van 2,5 - 3,5 m
  • Uitvoering mogelijk met rijdende afzetting; ca. 4 km/u
  • Wegdek is schoon direct na de werkzaamheden
  • Eenvoudig en snel opstarten
  • Bediening vanuit de cabine door slechts één man
  • Levensduur verlengend, meerdere malen te herhalen, afhankelijk van de kwaliteit van het wegdek.

wegdekreiniger xxl straalservice gielis